Kontakt

Analiza wyników ankiety "Fakty i mity o daniach z kurczaka"

Czy lubisz mięso z kurczaka?
Pierś drobiowa jest sucha 
MIT. Mięso z kurczaka jest delikatne i chude, ale nieodpowiednie przyrządzanie może sprawić, że będzie suche. Do najczęściej popełnianych błędów podczas przygotowywania potraw z piersi kurczaka należą: nieodpowiednie przyprawianie, zbyt cienkie krojenie lub zbyt mocne rozbijanie młotkiem do mięsa, a także za długi czas smażenia lub pieczenia. Wiedziałeś o tym?
Każdy kurczak smakuje tak samo 
MIT. Na smak mięsa ma wpływ między innymi miejsce i długość hodowli oraz to, czym były karmione kurczaki. Za najlepsze uchodzą te z chowu na wolnym wybiegu, które karmi się ziarnem. Oczywiście nie zapominajmy o tym, że odpowiednie przygotowanie - marynowanie, nadziewanie, panierowanie i serwowanie z aromatycznymi sosami również przyczynia się do tego, jaki smak będzie miała potrawa. Ciekawa informacja?
Dania z kurczakiem jest idealne dla osób aktywnych 
FAKT. Osoby, które prowadzą aktywny styl życia i dużo się ruszają powinny często włączać mięso drobiowe do swojej diety - jest bowiem bogate w białko. Czy jesteś osobą prowadzącą aktywny styl życia?