Kontakt

Analiza wyników ankiety "Przysmaki z... mrówek"

Czy jesteś otwarty/a na nowe doznania kulinarne?
Wartość odżywcza mrówek jest znana od dawna. Owady zawierają bardzo dużo łatwo przyswajalnego białka i właściwie nie wiadomo, dlaczego w Europie to pożywienie jest praktycznie nieznane. Ale czasy się zmieniają. Bez problemu możemy znaleźć w internetowych sklepach coraz więcej produktów, których składnikiem są właśnie te małe owady.       Są to m.in.: - amazońskie ogromne mrówki oblane czekoladą, czyli chocolate covered giant ants, - lizak z mrówek aromatyzwoany miętą, - catera - popularny w Wenezueli i Kolumbii pikantny sos, którego najważniejszym składnikiem są oczywiście mrówki, - jaja gigantycznych mrówek - podobno ich smak jest lekko orzechowy i maślany.   Czy byłbyś/byłabyś skłonny/a spróbować któregokolwiek z tych specjałow? 
Czy próbowałeś/aś jakichś szczególnie oryginalnych potraw? Jeśli tak, to co to było?   (Pytanie otwarte - proszę o wypełnienie tylko te osoby, które tego chcą. To pytanie nie jest obowiązkowe, jeśli nie chcesz się podzielić swoją opinią, pozostaw je puste i po prostu zakończ ankietę )