Kontakt

Analiza wyników ankiety "Wiedza i nawyki żywieniowe wśród osób dorosłych, w aspekcie występowania chorób nowotworowych"

Czy w Pana/i rodzinie występują lub występowały przypadki zachorowań na choroby nowotworowe?
Ile najczęściej spożywa Pan/i posiłków w ciągu dnia?
Jak często Pan/i spożywa mleko lub przetwory mleczne (napoje mleczne, twaróg, ser żółty itp.) ?
Jaki rodzaj mięsa najczęściej Pan/i spożywa?
Jak często Pan/i spożywa ryby?
Jak często spożywa Pan/i produkty wędzone, grillowane?
W jaki sposób przygotowuje Pan/i najczęściej posiłki?
Jaki produkt najczęściej stosuje Pan/i do smarowania pieczywa?
Jak często spożywa Pan/i owoce lub warzywa (wykluczając ziemniaki)?
Jak często spożywa Pan/i słodycze?
Ile w przybliżeniu Pan/i dziennie spożywa soli?
Czy dodatkowo soli Pan/i gotowe już potrawy?
Czy używa Pan/i gotowych mieszanek przypraw (Vegeta, kostki bulionowe), sosów i zup w proszku?
Czy spożywa Pan/i produkty pokryte pleśnią (np. kompoty, dżemy, pomidory, itp.)
Jak często Pan/i spożywa gotowe potrawy (gotowe dania, mrożonki)?
Jak często spożywa Pan/i produkty typu fast- food (hamburgery, hot-dogi, frytki, itp.)?
Jak często pije Pan/Pani napoje zawierające alkohol?
Czy obecnie Pan/Pani pali papierosy lub inne wyroby tytoniowe?
Czy pali Pan/Pani w obecności osób niepalących? (pytanie dotyczy tylko osób palących)
Jak często podejmuje Pan/Pani aktywność fizyczną?
Czy stosuje Pan/i jakieś suplementy diety?
Jak ocenia Pan/i swój sposób odżywiania?
Czy uważa Pan/Pani, że to w jaki sposób się odżywiamy ma wpływ na nasze zdrowie np. zwiększa ryzyko wystąpienia choroby nowotworowej?
Czy uważa Pan/i, że dieta bogata w błonnik jest wskazana w profilaktyce choroby nowotworowej?
Probiotyki wykazują korzystne działanie w prewencji schorzeń nowotworowych. Czym są probiotyki?:
Czy uważa Pani/i, że tłuste mięso, bogate w cholesterol zwiększa ryzyko wystąpienia nowotworów?
Czy uważa Pan/i, że spożywanie tłustych morskich ryb, wpływa niekorzystnie na nasze zdrowie i może zwiększać ryzyko wystąpienia nowotworów?
Czy uważa Pan/i, że spożywanie potraw wędzonych wpływa niekorzystnie na nasze zdrowie?
Który ze sposobów przyrządzania posiłków jest według Pana/i najkorzystniejszy w profilaktyce chorób nowotworowych?
Czy uważa Pan/i, że dieta uboga w warzywa i owoce może zwiększać ryzyko wystąpienia nowotworów?
Czy uważa Pan/i, że duże spożycie soli może wpływać na rozwój nowotworów?
Czy uważa Pan/Pani, że nadużywanie alkoholu może przyczyniać się do rozwoju nowotworów?
Czy uważa Pan/Pani, że palenie w obecności osób niepalących jest dla nich szkodliwe?
Czy uważa Pan/Pani, że regularna aktywność fizyczna może zmniejszać ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych?
Czy uważa Pan/Pani, że nadmierna masa ciała (nadwaga, otyłość), może zwiększać ryzyko zachorowania na nowotwory?
Jak ocenia Pan/i swoją wiedzę na temat żywienia w aspekcie występowania chorób nowotworowych?
Jak ocenia Pan/i swoją wiedzę na temat żywienia w aspekcie występowania chorób nowotworowych?
Brak danych
Płeć
Wiek
Województwo