Analiza wyników ankiety "Spożywanie wędlin oraz fakty i mity z nimi związane."

Czy lubisz spożywać wędliny?
Jak często jesz wędliny?
Jakie wędliny jesz najczęściej? 
Wędliny najczęściej jem:
Z czym najbardziej lubisz jeść wędliny?
Jak przyrządzane lubisz najbardziej jeść kiełbasy,kaszanki?
Z jakiego mięsa kupujesz wędliny najczęściej? 
W jakiej formie najczęściej kupujesz wędliny? 
Gdzie najczęściej kupujesz wędliny? 
Wędliny jakiego producenta kupujesz najczęściej? 
Oceń w skali od 1 do 5 w jakim stopniu poszczególne elementy wpływają na wybór przez Ciebie danej wędliny.
Czy zdarza Ci się przyrządzać wędliny w warunkach domowych? 
W gorszej kiełbasie zamiast mięsa znajdziemy kości, skórę i popiół...
FAKT W niektórych wędlinach w składzie pojawia się tajemnicza nazwa - "mięso oddzielone mechanicznie" lub w skrócie "MOM". MOM bywa nazywany także "mięsem odzyskanym mechanicznie". Co to oznacza? W wędlinie zawierającej MOM tak naprawdę możemy znaleźć odpadki, pozostałe po przetworzeniu mięsa, takie jak zmielone skóry, podroby, kości, chrząstki, szpik kostny, ale też emulgatory, stabilizatory, aromaty, przeciwutleniacze i konserwanty, a także popiół.
Mięso z kurczaka jest wartościowym składnikiem diety...
FAKT Mięso jest bogate w białko, zawiera niewiele tłuszczu, dużą porcję witamin i składników mineralnych. W mięsie z kurczaka możemy znaleźć m.in. witaminy z grupy B, cynk, potas czy magnez. Drób charakteryzuje się delikatnymi włóknami i jest najczęściej pierwszym rodzajem mięsa włączanym w żywieniu niemowląt. 
Szynka wieprzowa jest bardzo tłusta...
MIT Oczywiście są elementy tuszy wieprzowej niezwykle zasobne w tłuszcz, ale są też takie, które śmiało można nazwać chudymi. W sklepach bez problemu można dostać schab czy szynkę wieprzową zawierające zaledwie około 6 – 7% tłuszczu. Tego typu produkty śmiało można uwzględnić nawet w diecie niskotłuszczowej.
Jakość kiełbasy poznamy po zawartości białka...
FAKT Aby sprawdzić, czy kupujemy dobrą wędlinę, czy to kiełbasę, czy szynkę, najlepiej sprawdzić na opakowaniu, ile zawiera białka. Im go więcej, tym wędlina mniej "doprawiana" ulepszaczami i zawiera więcej mięsa.
Jak często korzystasz z internetu?
Jakie masz wykształcenie?
Jaka jest Twoja sytuacja zawodowa? 
Wybierz płeć:
Ile masz lat?
W jakim województwie mieszkasz?