Analiza wyników ankiety "Badanie wiedzy żywieniowej i zachowań żywieniowych osób dorosłych pracujących zawodowo"

Czy codziennie spożywa Pan/i?
Ile godzin po przebudzeniu spożywa Pan/i śniadanie?
Jak długie są przerwy między posiłkami, które Pan/i spożywa?
Jak najczęściej sporządzone obiady Pan/i spożywa?
W jaki sposób najczęściej zagęszcza Pan/i zupy/ sosy?
Ile porcji owoców spożywa Pan/i dziennie? Porcja to taka ilość, która mieści się na dłoni.
Ile porcji warzyw spożywa Pan/i dziennie?
Ile szklanek napojów wypija Pan/i w ciągu dnia?
Czym kieruje się Pan/i przy wyborze produktów spożywczych?
Jak często spożywa Pan/i?
Głównym źródłem dostarczającym energii dla organizmu powinny być:
Produkty, które powinny być spożywane w najmniejszych ilościach to:
Najlepsze źródło wapnia to:
Najlepsze źródło magnezu w żywności to:
Najlepsze źródło witaminy C w żywności to:
Najlepsze źródło żelaza w żywności to:
Ryby są doskonałym źródłem:
Ile porcji warzyw powinno się spożywać dziennie?
Ile porcji owoców powinno się spożywać dziennie?
Ile płynów dziennie powinno się wypijać?
W której grupie produktów znajduje się najwięcej błonnika?
W której grupie produktów znajduje się najwięcej cholesterolu?
Zgodnie z zasadami zdrowego żywienia najbardziej zalecaną metodą obróbki termicznej żywności jest:
Jaka jest optymalna ilość posiłków w ciągu dnia?
Płeć
Wielkość miejscowości
Jaki procent dziennego zapotrzebowania energetycznego powinny pokrywać białka, tłuszcze i węglowodany?
Wiek