Analiza wyników ankiety "Extreme Przekąski"

Ti-hoeh-koé.     Ti-hoeh-koé to popularna na Tajwanie przekąska, którą można kupić w przydrożnych barach i straganach. Jest to ciastko wykonane z krwi wieprzowej, lepkiego ryżu i bulionu sojowego. Jest smażone na głębokim oleju lub gotowane na parze i pokryte mąką orzechową.   Miałbyś / miałabyś ochotę skosztować to ciastko?
Nos łosia w galarecie.     Rdzenna ludność Kanady dobrze zdawała sobie sprawę z tego, że w przypadku ciężkiej zimy każdy kawałek mięsa jest na wagę złota – nawet jeżeli jest to nos łosia. Tak jest, w Kanadzie możecie spróbować nosa łosia w galarecie. Nos wcześniej jest dwukrotnie gotowany.   Ma Ktoś ochotę na taką przekąśkę?
Durian.     Durian, nazywany w Azji królem owoców, często jest chwalony za swój smak, przynajmniej przez ludzi, którzy są przyzwyczajani do jego smaku od urodzenia. Większość Europejczyków już po poczuciu smrodu tego owocu, nie jest w stanie tknąć nawet kawałka duriana.   Miałbyś / miałabyś ochotę na ten owoc?
Babeczka z jądrem byka.     W niektórych krajach jądra byka uważane są za afrodyzjak i podaje się je na różne sposoby. W Kanadzie i USA podaje się jądra byka smażone oraz pieczone, np. jako babeczkę. Poniżej możecie zobaczyć opakowanie z dwoma babeczkami.   Macie ochotę na tą babeczkę?
Casu Marzu.     Casu Marzu to niezwykły ser owczy wytwarzany w Sardynii. W celu wywołania fermentacji, do sera celowo wprowadzane są larwy much. Nie są one usuwane, tylko spożywane wraz z serem, jeszcze żywe. Oto jak wygląda Casu Marzu.   Ma Ktoś ochotę na serek? :)
Lody o smaku koniny.     Japonia jest znana z niezwykłych smaków jakich można tam doznać. To właśnie w kraju Kwitnącej Wiśni możesz kupić lody o smaku koniny – tak, lody o smaku końskiego mięsa. Większość ludzi będzie miała poważne wątpliwości natury etycznej przed ich spróbowaniem.   Chciałbyś / chciałabyś spróbować tych lodów?
Lody o smaku wasabi.     obrze, jeżeli twoje przekonania nie pozwalają ci spróbować lodów o smaku koniny, to co powiesz na lody o smaku wasabi? Wasabi, czyli chrzan japoński, to niezwykle ostra przyprawa, której spożycie u wielu osób wywołuje łzy.   A może ma Ktoś ochotę skosztować lodów o smaku wasabi?
Smażone tarantule.     Strach przed pająkami to jedna z najczęstszych fobii, dlatego nie zdziwimy się jeżeli bałbyś się wziąć do ust smażoną tarantulę. Te ośmionożne i włochate bestie podobno dobrze smakują po usmażeniu – podobno wszystko smakuje lepiej po usmażeniu w głębokim oleju.   Ma Ktoś ochotę na tarantule?
Escamoles.     Czym jest Escamoles? W kuchni meksykańskiej są to smażone jaja mrówek, z wyglądu przypominające nieco dmuchany ryż. Podobno posiadają wiele ciekawych smaków, od cytrusów po orzeszki ziemne. Zobacz jak wyglądają w powiększeniu.   Chciałbyś / chciałabys skosztować tej przekąski?
Hasma.     Hasma to wszechstronny chiński przysmak, który może być samodzielną przekąską, lub składnikiem wielu innych potraw. Głównym składnikiem hasmy są suszone żabie jajowody pozyskane od azjatyckiej żaby trawnej przed okresem hibernacji.   Ma Ktoś ochotę na ten specjał  :)  ?
Płeć:  
Wiek:  
Brak danych