Kontakt

Analiza wyników ankiety "Sezon grillowania czas zacząć."

Sezon grillowania.   Oznaki przedsmaku wiosny w przyrodzie przywodzą na myśl niebawem zaczynający się nowy sezon dla użytkowników grilla. Zwyczaj grillowania zapoczątkowany został przez amerykańską klasę średnią, która w trakcie wyjazdów poza miasto chciała zamiast organizacji pikników zjeść coś ciepłego w gronie rodziny lub znajomych. Smażenie żywności na ruszcie w ostatnich latach również coraz bardziej upowszechnia się w naszym kraju i szybo zyskuje na popularności.   Czy w ostatnim czasie ulegli Państwo "modzie" na grillowanie?
Czy w poprzednim roku, w sezonie wiosenno-letnim zdarzyło się Państwu jeść potrawy z grilla?
A Państwo jakim grillem dysponują?
Według opinii części środowisk dla Polaków grillowanie staje się  swoistym rytuałem i rozrywką. W tym wypadku można nawet by powiedzieć, że następuje tu swoiste odwrócenie ról - bo to głównie mężczyźni zajmują się potrawami i trwają przy ruszcie. Inni z kolei twierdzą, że fakt zajmowania się grillem przez panów ma swoje pierwotne uzasadnienie. Wiąże się ono bezpośrednio z organizowaniem drewna na opał i rozpaleniem ogniska, a także z koniecznością dostarczenia strawy.   Niezależnie od tego czy Państwo podzielają powyższe opinie, powiedzieć kto w Państwa środowisku częściej przygotowuje grillowanie potrawy?
Amerykanie na grillu koncentrują się głownie na stekach, a Niemcy na kiełbaskach. W Polsce próbujemy różnych smaków, w różnych kompilacjach. Jakich potraw z grilla do tej pory Państwo już próbowali?
Gdzie Państwo najczęściej korzystają z grilla?
Czym dla Państw jest grillowanie?
Płeć
Wiek
Województwo
Wielkość miejscowości