Analiza wyników ankiety "Pańska skórka, miodek turecki i szczypka."

Pańska skórka, miodek turecki i szczypka.   Pańska skórka, miodek turecki i szczypka są określane mianem cukierków domowej roboty, których nie spotkamy w tradycyjnych sklepach bądź supermarketach. To forma regionalnego, słodkiego przysmaku, którego receptura jest pilnie strzeżona.   W Państwa miejscu zamieszkania, z którym z tych lokalnych frykasów mogą się Państwo jeszcze spotkać?
Czy jedli Państwo kiedykolwiek któryś z tych lokalnych przysmaków?
Jak dużo pańskiej skórki, miodku tureckiego lub szczypki kupują Państwo jednorazowo?
Pańska skórka nazywana jest także mordoklejką, ponieważ wymaga ona dość znaczącej pracy naszej  żuchwy podczas procesu spożycia. Sprzedawana jest głównie na cmentarzach w Dniu Wszystkich Świętych i Zaduszki oraz na różnego rodzaju odpustach. Formą i smakiem zbliżona jest do tureckich słodyczy rachatłukum. Często trzeba czekać bardzo długo, aż trafi się na stoisko gdzie ten legendarny smakołyk jest serwowany. Przepis na niego owiany jest tajemnicą i nikt ze sprzedawców nam go nie ujawni. Głównie sprzedawana w Warszawie i okolicach, podobno według receptury rodziny mieszkającej kiedyś na Pradze. Wieść niesie, że produkcją zajmują się dwie firmy ale ich lokalizacja nie jest znana.   Gdyby mieli Państwo taką możliwość to czy spróbowaliby Państwo tego specjału chociażby przez samą ciekawość?
Czy chcieliby Państwo, aby te wyroby były sprzedawane w dużych sklepach spożywczych i supermarketach?
Czy w Państwa rejonach poza wymienionymi: pańską skórką, miodkiem tureckim i szczypką, można spotkać się z innymi słodkimi przysmakami domowej roboty dostępnymi głównie na bazarach lub targowiskach?  Proszę o podanie nazw tych specjałów. 
Płeć
Wiek
Województwo
Wielkość miejscowości