Analiza wyników ankiety "Najdroższe Desery Na Świecie"

  Deser za nieco ponad 500 euro, który zamówić można w pewnej restauracji włoskiej w Bangkoku. Na tę słodką przyjemność składa się obsypany złotymi płatkami sorbet z szampana Roederer Cristal Brut, rocznik 2000, i creme brulée. Deser wieńczy czekoladowo-truskawkowa pianka, kawałek czekoladowego ciasta oraz trufle z regionu Perigord.   Macie ochotę na taki deser?
  Czekolada produkowana przez firmę Noka uznawana jest za jedną z najsmaczniejszych na świecie. Do wyrobu kolekcji Vintage wykorzystano najwyższej jakości kakao pochodzące z Wenezueli czy Ekwadoru. Unikalny, aromat i brak zastosowania emulgatorów czy jakichkolwiek substancji dodatkowych czyni tę czekoladę jedyną w swoim rodzaju. Tylko 1360 euro za kilogram.   Masz ochotę na tą czekoladę?
  800 euro cena za zamówienie w Istambule  Złotego Ciasta Sułtana, deser przygotowywany przez 72 godziny. W jego skład wchodzą figi, morele, gruszki i owoce pigwy moczone w jamajskim rumie przez okres dwóch lat. Na wierzchu znajdują się czarne trufle oblane karmelem i posypane płatkami złota. To z pewnością jedno z niezapomnianych doznań smakowych, jakich kiedykolwiek dane było doświadczyć ludzkości.   Masz ochotę skosztować tego deseru?
  Białe trufle należą do najdroższych  na świecie. Pochodzą z Piemontu, krainy na północy Włoch i kosztują od 2400 do 4000 euro za kilogram. Najdroższy jednak okaz w dziejach ważył półtora kilograma i został sprzedany za rekordowe 264 000 euro.   Ma Ktoś ochotę na trufle?
   „Czekopologia” to kolejne niesamowite wrażenie, jakiego dostarczyć można kubkom smakowym. Te najdroższe na świecie trufle, tym razem z czekolady, wyrabiane są przez  firmę Knipschildt w stanie Connecticut, USA. Za kilogram trzeba zapłacić 4000, jedna sztuka natomiast kosztuje 200 euro, a zamówić te pyszności można jedynie z spoooorym wyprzedzeniem:)   Macie ochotę na takie trufle?
  Pierre Hermé to prawdziwy artysta, jeśli chodzi o słodycze we wszelkich możliwych kształtach i kolorach. Prowadzi dwa lokale, w Tokio i Paryżu, każdego roku wzbogacając swoją ofertę o nowe wspaniałe przepisy. Jego flagowym produktem pozostają jednak Makaroniki Haute Couture, czyli ptysie faszerowane nadzieniem, którego wybór należy do klienta. W celu ustalenia szczegółów, mistrz spotyka się z nimi osobiście. W zależności od użytych składników, łakocie te można nabyć w cenie nawet 5600 euro za kilogram.   Masz ochotę na takie ptysie?
  Deser ten kosztuje 11 600 euro tyle życzy sobie pewien hotel na Sri Lance za spróbowanie deseru, który jeszcze do niedawna uchodził za najdroższy na świecie. Jego nazwa, Fortress Stilt Fisherman Indulgence, w wolnym tłumaczeniu brzmi mniej więcej tak: „Dogadzanie Sobie Rybacką Fortecą na Palach”. „Forteca” zbudowana jest z cassaty (rodzaj sernika) oraz musu z mango i granatów. Rolę główną odgrywa jednak przybranie: czekoladowa rzeźba rybaka i 80-karatowy akwamaryn.   Może Ktoś chętny na ten deser?
  Nowojorska restauracja Serendipity 3 zasłynęła sprzedażą najdroższego deseru lodowego świata w cenie 800 euro za pucharek. Niedawno jednak jej kucharze przeszli samych siebie i we współpracy z domem jubilerskim Euphoria stworzyli kosztujący 20 000 euro deser Mrożona Czekolada. Do jego produkcji wykorzystano mieszankę 28 odmian kakao, z czego połowa to najbardziej egzotyczne i najdroższe na świecie gatunki. Do tego pięć gramów jadalnego złota i niejadalna – ale złota – bransoletka wysadzana diamentami u podstawy. Deser należy spożyć złotą łyżeczką ozdobioną białymi i czekoladowymi diamentami, które szczęśliwy nabywca może zatrzymać na własność.   Ma Ktoś ochotę na ten deser lodowy?
Które, spośród wymienionych pyszności najchętniej byście spróbowali?
Płeć
Wiek