Analiza wyników ankiety "Spożywania chleba oraz fakty i mity z nim związane."

Czy lubisz jeść chleb?
Jak często spożywasz chleb? 
Jaki rodzaj chleba ze względu na mąke spożywasz najczęściej? 
Chleb z jakimi dodatkami wybierasz naczęściej? 
Wolę chleb:
Jaki chleb wybierasz częściej? 
Który rodzaj pieczywa częściej spożywasz?
Czego najczęściej używasz do smarowania chleba? 
 Z czym najczęściej jesz chleb? 
Do jakich posiłków zdarza Ci się jeść chleb? 
Gdzie najczęściej kupujesz chleb? 
W jakim stopniu poszczególne elementy wpływają na wybór przez Ciebie chleba.
Czy przy zakupie chleba zwracasz uwagę na któreś z niżej wymienionych informacji? 
Jak często wychodząc z domu do pracy, szkoły lub w inne miejsce zabierasz ze sobą kanapki na wynos? 
Czy zdarza Ci się robić chleb samemu w domu? 
Czy zdarza Ci się spożywać chleb chrupki? 
Jakiej marki chleb chrupki kupujesz najczęściej? 
Czy wykorzystujesz resztki chleba? 
Z jakich powodów wyrzucasz najczęściej chleb?
Czy uważasz,że wyrzucanie chleba to grzech? 
Żeby chleb był lekkostrawny, ciasto powinno być dobrze wyrośnięte...
FAKT Skórka, która jest zrobiona ze skrystalizowanej skrobi, musi być delikatna i chrupiąca. Natomiast miąższ chleba powinien być miękki i elastyczny z charakterystyczną porowatością. Jeśli miąższ chleba jest gąbczasty można podejrzewać, że chleb jest zakalcem. Wiedziałeś/ aś o tym?
Chlebem razowym można nasycić się bardziej niż pszennym...
FAKT W chlebie razowym jest więcej błonnika. Należy jednak uważać przy zakupie chleba razowego. Niektórzy producenci oszukują klientów. Proponowany przez nich chleb razowy jest wyrabiany z białej, pszennej mąki. Chleb taki jest zabarwiany karmelem i dodawane są do niego niewielkie ilości otrąb pszennych. Prawdziwy chleb razowy najlepiej kupować albo na wsi albo w rzetelnych piekarniach. Ciekawe informacje?
Mrożone pieczywo jest niezdrowe...
MIT Mrożenie to jeden z najbezpieczniejszych i najbardziej skutecznych sposobów przechowywania żywności w naszych domach. Korzystają z niego także piekarnie. Mrożąc gotowy chleb, piekarze zapobiegają jego czerstwieniu i rozwojowi pleśni. Dodatkowo zamrażanie pieczywa w procesie produkcyjnym pozwala unikać stosowania konserwantów. Zamrażanie stanowi sprawdzoną metodę nie tylko skutecznego przedłużania świeżości pieczywa, ale też zachowania jego walorów sensorycznych i odżywczych. Wiedziałeś/aś o tym?
Zdrowszy jest chleb, który ma już dwa dni, a nie od razu po wypieczeniu... 
FAKT Dotyczy to w szczególności osób z delikatnym przewodem pokarmowym. Ciepłe pieczywo może bowiem spowodować ból brzucha, wzdęcia i odbijanie się. Trudne pytanie?
Pieczywo chrupkie jest mniej kaloryczne...
MIT  Kromka pieczywa chrupkiego ma tylko 25 kcal, a kromka tradycyjnego chleba razowego około 70 kcal., jednak wynika to przede wszystkim z faktu, iż chleb chrupki jest lekki. W przeliczeniu na 100 g okazuje się, że pieczywo chrupkie jest o połowę bardziej kaloryczne od zwykłego. Jeżeli komuś smakuje i uważa, iż pomaga mu schudnąć, to nie ma przeciwwskazań. Zarówno pieczywo chrupkie, jak i dmuchane, ryżowe ma wysoki indeks glikemiczny, co oznacza, że po jego zjedzeniu bardzo szybko podnosi się poziom cukru, po czym równie gwałtownie spada.  Oceń w skali od 1 do 5 w jakim stopniu podobała Ci się ta ankieta.
Jak często korzystasz z internetu?
Jakie masz wykształcenie?
Jaka jest Twoja sytuacja zawodowa?  
Wybierz płeć:
Ile masz lat?
W jakim województwie mieszkasz?