Polityka prywatności

Administratorem danych osobowych w serwisie swpanel.pl jest:

SW Research Sp. z o.o.
Ul. Irysowa 18c
00-666 Warszawa

NIP: 7010357799 KRS: 0000448547

Pamiętaj – w serwisie SWPanel.pl, którego właścicielem jest SW Research sp. z o.o. wszystkie Twoje dane osobowe podlegają ochronie. Przywiązujemy dużą wagę do ochrony prywatności naszych użytkowników, dlatego prosimy zapoznać się z polityką prywatności realizowaną w naszym serwisie.

1. Rejestrując się w serwisie użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie zebranych danych osobowych w celach statystycznych, technicznych lub optymalizacji serwisu.

2. Zakres przetwarzania danych obejmuje dane podane w trakcie rejestracji i uzupełniania profilu: adres email, imię, nazwisko, płeć, wiek, miejsce zamieszkania, numer telefonu. Celem przetwarzania jest realizowanie badań rynku i opinii. Dane przekazywane kontrahentom i spółkom zależnym od SW Research są w postaci zestawień statystycznych bez możliwości rozpoznania użytkownika.

3. Podany przy rejestracji do Strefy Klienta adres e-mail użytkownika będzie wykorzystywany wyłącznie w celu przesyłania informacji dotyczących konta użytkownika, kwestionariuszy utworzonych na tym koncie, stanu realizowanych projektów i innych informacji przesyłanych na życzenie użytkownika (newsletter, zaproszenia do badań).

4. Dane, inne niż podane przy rejestracji i gromadzone w serwisie SWPanel.pl mają postać danych gromadzonych automatycznie przez systemy informatyczne w związku z wizytą użytkownika na stronach internetowych (m.in. wpisy w logach serwerowych, adresy IP, pliki cookies).

5. Hasła dostępu do konta podane podczas rejestracji przechowywane są na serwerze Administratora w formie zaszyfrowanej.

6. Dane osobowe podane podczas rejestracji i logowania oraz przesyłane w trakcie dalszej pracy w serwisie są szyfrowane.

7. Zaznaczając podczas logowania opcję „Zapamiętaj mnie” serwis SWPanel.pl wykorzystuje tzw. cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera użytkownika, w celu uproszczenia późniejszego procesu logowania.

8. W przypadku odbioru nagrody, dane osobowe użytkownika tj. imię i nazwisko, adres - podane przez Użytkownika wykorzystywane są wyłącznie w celu przesłania nagrody za udział w badaniach.

9. Administrator ma dostęp do konta użytkownika oraz wszelkich danych byłych i aktualnych projektów użytkownika.

10. Za wyjątkiem ww. przypadków Administrator nie udostępnia danych użytkownika osobom trzecim, jednak zgodnie z art. 18 ust. 6 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.) może udostępnić dane osobowe Użytkownika odpowiednim organom państwa.

11. Użytkownicy mają prawo do modyfikacji swoich danych oraz usunięcia konta w każdym momencie. Po weryfikacji wniosku o usunięcie konta, zostanie ono nieodwracalnie usunięte z bazy danych serwisu, o czym użytkownik zostanie powiadomiony e-mailem.

12. Administrator zapewnia Użytkownikom realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.), w szczególności prawo wglądu do własnych danych osobowych, prawo żądania aktualizacji i usunięcia danych osobowych oraz prawo wniesienia sprzeciwu w przypadkach określonych w przepisach tej ustawy.

13. Respondent wypełniając ankietę umieszczoną w serwisie SWPanel.pl udziela zgody na wykorzystanie swoich odpowiedzi na potrzeby autora lub autorów ankiety.

14. Ponieważ strona wymaga włączenia obsługi cookies, niektóre ankiety lub funkcje systemu wymagają zmiany ustawień przeglądarki użytkownika w celu umożliwienia wykorzystywania plików cookies w celach realizacji badań rynku i opinii