Analiza wyników ankiety "Słone przekąski oraz fakty i mity z nimi związane."

Czy lubisz jeść słone przekąski? 
Jak często jadasz poniżej wymienione słone przekąski?   
Jakiej marki chipsy kupujesz najczęściej?
Jaki smak chipsów wybierasz najczęściej? 
Które fakty dotyczące chipsów są Ci znane?   
Wolisz chipsy karbowane czy proste? 
Jaką markę paluszków wybierasz zazwyczaj?
Jaki rodzaj paluszków lubisz najbardziej? 
Jakiej marki krakersy kupujesz najczęściej? 
Jakiej marki popcorn wybierasz najczęściej? 
Kupujesz częściej popcorn gotowy czy do samodzielnego zrobienia ?  
Jaki popcorn smakuje Ci najbardziej? 
Jakiej marki orzeszki kupujesz najczęściej? 
Jakie orzeszki lubisz najbardziej? 
Które z wymienionych niżej słonych przekąsek są Twoimi ulubionymi? 
W jakich okolicznościach najczęściej spożywasz słone przekąski? 
Gdzie najczęściej kupujesz słone przekąski? 
Oceń w jakim stopniu poszczególne czynniki wpływają na wybór przez Ciebie słonych przekąsek. 
Słone przekąski to tzw. puste kalorie...
FAKT Słone przekąski dostarczają nam dużych ilości tłuszczów nasyconych i tłuszczów typu „trans”. Nie są to składniki korzystne dla naszego zdrowia i sylwetki. Takie przekąski spożywamy najczęściej między posiłkami, wieczorami, nie traktując ich jako posiłek, przez co często odkładają się w naszym ciele w postaci tkanki tłuszczowej. Każdy nadmiar energii, który nie będzie wykorzystany, zostaje przekształcony w tłuszcz, a przekąski znacznie ułatwiają ten proces.  Ciekawe informacje?
Chipsy nie szkodzą zębom,bo nie zawierają cukru...
MIT Po pierwsze zawierają skrobię, która też jest pożywką dla bakterii powodujących próchnicę. Po drugie ze względu na to, że oblepiają zęby, przez długi czas pozostają na ich powierzchni i zapewniają stały dowóz pożywki dla bakterii próchnicotwórczych. Wiedziałeś/aś o tym?
Chipsy przyczyniają sie do powstawania pryszczy...
FAKT Na kondycję skóry wpływ mają : pokarmy drażniące ( zawierające sól, pikantne przyprawy typu pieprz , papryka , ocet spirytusowy syntetyczny ), pokarmy zawierające syntetyczne barwniki , aromaty , konserwanty ( słodycze, napoje słodzone, gazowane, słone przekąski). Chipsy są obficie solone co wpływa na stan skóry. Zawierają ponadto syntetyczne dodatki działające niekorzystnie, oraz w zależności od smaku pikantne przyprawy. Podobała Ci się ta ankieta?
Jedzenie orzeszków ziemnych [arachidowych] w ciąży zwiększa ryzyko alergii u dziecka...
FAKT Przebadano 503 dzieci z różnych stanów USA w wieku od 3-15 miesięcy, u których stwierdzono lub istniało prawdopodobieństwo alergii na mleko lub jajka, co zwiększa ryzyko wystąpienia alergii na orzeszki ziemne. Na postawie badania krwi u 140 dzieci stwierdzono silną wrażliwość na orzeszki. Czynnikiem predysponującym do alergii było spożywanie orzeszków przez ciężarną mamę. Oceń w skali od 1 do 5 w jakim stopniu podobała Ci się ta ankieta.
Jak często korzystasz z internetu?
Jakie masz wykształcenie?
Jaka jest Twoja sytuacja zawodowa?  
Wybierz płeć:
Ile masz lat?
W jakim województwie mieszkasz?

Nasza strona korzysta z plików cookies zgodnie z polityką cookies . Korzystanie z tych plików jest niezbędne w celu poprawnego działania naszej strony, dlatego aby móc korzystać z naszego serwisu prosimy Cię o ich akceptacje. Więcej informacji na temat przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych znajdziesz w naszej polityce prywatności

Akceptuję